Stanford Research Park

down

Stanford Research Park

Palo Alto, CA

Total Square Footage: 200,000
Architect: Form4 Architecture

This state-of-the-art phased Class A office and R&D project includes abatement and demolition of two existing buildings along with soil remediation for excavation. Phase 1 includes 2 floors of underground parking with 360 stalls and a 120,000sf 2-story building adjacent to the garage. Phase 2 consists of a 80,000sf 2-story building above the garage, along with additional surface parking and landscaping.

The project consists of a park-like setting and will have a low impact on the environment while also producing significant operating cost savings. The efficient and modern elements effectively communicate a culture of innovation and is highly amenitized. With a large central courtyard, extensive balconies, and decks, the project reflects the evolution of the modern office environment in its embrace of a seamless interaction between the indoor/outdoor to achieve greater employee productivity and retention.

SImilar projects

Uber HQ

View project

Rock Health

View project

Confidential Theater

View project
Back to project list